Dagtocht 1

Route bevergebied

beversafariAanvang 10:00 uur

Einde 17:00 uur

 

We beginnen de dag met de kennismaking met de wolfhonden onder het genot van een kopje koffie/ thee of limonade met huisgemaakte zoetigheden. Dan maken we ons klaar voor vertrek. De beverroute gaat af en toe door moerasachtig gebied dus je hebt kans op natte voeten (of je neemt je laarzen mee).

 

De wandelroute gaat door licht glooiend terrein waar we meestal al het paartje raven horen roepen. Onderweg vinden we vele sporen van de bever. Als we hier rustig zijn en regelmatig stoppen is er kans dat we de bevers ook zien.

 

Tijdens lunchtijd stoppen we en maken een heerlijke traditionele Zweedse lunch voor u klaar. Na de lunch volgen we de rivier die prachtig meandert door het landschap. Dit mooie stukje natuur hoort bij het beschermde NATURA 2000 gebied.

 

Na een korte klim komen we uit op open terrein vanwaar we het hele gebied mooi kunnen overzien. We gaan weer terug naar LupusBase waar een kampvuur brandt. Nog even rustig nagenieten met wat koffie / thee of limonade met iets lekkers.

Dagtocht 4

Dagtocht 3

Dagtocht 2

495

sek

 

per persoon

10 Zweedse Kronen is ongeveer € 1,10

Dagtocht 2

Route klasängen

wandelen door Natura 2000 gebiedAanvang 10:00 uur

Einde 17:00 uur

 

We beginnen de dag met de kennismaking van de wolfhonden onder genot van een kopje koffie / thee of limonade met huisgemaakte zoetigheden.

Dan maken we ons op voor vertrek.
De route voert langs de hogere heuvels van Brattfors en biedt mooie vergezichten. Onderweg zoeken we naar sporen en krijg je veel informatie over het gebied en haar dieren.

 

Bij de lunchplek aangekomen, starten we een klein kampvuur waar we traditionele heerlijkheden aan je serveren. Ondertussen kun je zwemmen in de rivier en genieten van de omgeving. Op de terugweg van de tocht gaan we langs brede paden waar regelmatig elanden vertoeven.


Ook diverse soorten vogels zijn hier talrijk. Een laatste klim brengt ons weer terug naar LupusBase.

We maken een kampvuur en je kunt nog even nagenieten van de tocht. We serveren nogmaals koffie / thee of limonade met wat lekkers.

Dagtocht 4

Dagtocht 3

Dagtocht 1

495

sek

 

per persoon

10 Zweedse Kronen is ongeveer € 1,10

Dagtocht 3

Route mostapijt

Rendier mosAanvang 10:00 uur

Einde 13:00 uur

 

We beginnen de dag met de kennismaking van de wolfhonden onder het genot van een kopje koffie / thee of limonade met huisgemaakte zoetigheden.

De mosroute is een korte route, maar wel de moeite waard.

 

Schitterende mostapijten zover het oog rijkt. We gaan even door de knieën om al het moois van dichtbij te bekijken. Af en toe maakt het mos even plaats voor verschillende soorten bessenvelden. Hier kunnen we naar hartelust plukken.

 

Terug bij LupusBase kun je je verblijf verlengen door samen met ons jam te maken van de geoogste bessen. Je smult dan nog de hele vakantie van je eigen gemaakte jam.

 

(het bessen plukseizoen begint rond juli en eindigt rond oktober).

Dagtocht 4

Dagtocht 2

Dagtocht 1

395

sek

 

per persoon

10 Zweedse Kronen is ongeveer € 1,10

Dagtocht 4

Nachtroute

nacht wandelingAanvang 23:00 uur

Einde 01:00 uur

 

Het kampvuur brandt en je maakt kennis met de wolfhonden. Wat is er nu spannender dan een wandeling door de nacht? Je ogen laten je in de steek maar je oren maken dit ruimschoots goed. Natuurlijk vertrekken we niet zonder hoofdlampjes. Zodra we LupusBase verlaten geven de wolfhonden vaak een machtig huilconcert.

 

We vervolgen onze weg door het bos en komen uit op een plateau. Onze ogen beginnen al te wennen aan het donker. Onze oren horen een oorverdovende stilte.

 

Veel dieren zijn actief gedurende de nacht en we kunnen ze de hele route tegenkomen. Hun ogen als groene bollen in het schijnsel van onze hoofdlampjes.

 

Terug bij LupusBase is er nog tijd voor koffie / thee of limonade met wat lekkers. Bij het kampvuur komen de spannende verhalen.

Dagtocht 3

Dagtocht 2

Dagtocht 1

495

sek

 

per persoon

10 Zweedse Kronen is ongeveer € 1,10

LUPUSBASE

Gräs, Högåsen

68395 Sunnemo

Zweden

e mail: info@lupusbase.com

Website by CreativePack.se