Info 1

Värmland zelf

VarmlandVärmland ligt in het midden van Zweden en heeft 10.513 meren. 77% van de oppervlakte van deze provincie bestaat uit bos.

 

Oppervlakte van Värmland is 17.583 km², de oppervlakte van Nederland is 41.543 km². Er wonen slechts 274.000 mensen in Värmland.

 

Hier komen de big 5 van Zweden voor: beer, eland, wolf, lynx en veelvraat.

 

De belangrijkste feesten in Zweden zijn de viering van kerst (Jul afton de dag / avond van 24 december) en midsommar dag (midzomer 21 juni).

Info 2

Het weer in Värmland

meren in VarmlandVärmland ligt in de luwte van de Noorse bergen en heeft daardoor twee maal zoveel zonneschijn en bijna twee maal minder regendagen dan in Nederland.

 

In de zomer is het dan ook heel prettig vertoeven in Värmland. De gemiddelde dag temperatuur is ongeveer 20-25 graden.

 

De winter kenmerkt zich door droge kou en lage temperaturen tot wel min 30 graden. In november kan de eerste sneeuw al vallen.

Info 3

Muggen in Zweden

muggen in VarmlandMuggen zijn er overal ter wereld, zo ook in Värmland. Muggen kunnen vervelend zijn, maar met de juiste voorbereidingen zullen ze een mooi avontuur in Zweden niet in de weg staan.

 

Draag lichtgekleurde en loszittende kleding die het lichaam bedekken. Neem een hoofdnetje mee, dat past over een pet of hoed.

 

Zorg dat je niet overmatig zweet, muggen zijn er dol op!

Een vuurtje stoken is gezellig en de rook verjaagd muggen.

Info 4

Schone lucht in Zweden

muggen in VarmlandAls je de lucht kwaliteit van Amsterdam met dat van Zweden zou gaan vergelijken zul je merken dat Nederland een ernstig vervuilt luchtje heeft!

 

In Nederland is de waarde van het Fijnstof niveau tussen de 12 en 75 terwijl die van zweden NUL is!

 

klik op de foto om het van dichtbij te zien.

LUPUSBASE

Gräs, Högåsen

68395 Sunnemo

Zweden

e mail: info@lupusbase.com

Website by CreativePack.se